onsdag 15 juni 2011

Himmelskt goda mandelskorpor

De här skorporna bakar jag varje sommar när vi är på landet. De är perfekta att ta till när man får oväntat besök och inte har så mycket att bjuda på. De passar lika bra till ett glas vin som till kaffet.

Ingredienser:
2 ägg
2 dl socker
1/2 tsk salt
2,5 dl mandel (1 dl mald, resten grovhackad)
50 g smält smör
1 tsk vaniljsocker

Allt detta blandas. Kör lite grann med elvispen tills det blir en lagom jämn smet. Häll sedan i

4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Forma till en deg. Dela degen i 2 delar och forma till långa runda korvar, ca 5 cm i diameter.
Grädda i  cirka 20 minuter i 190 grader.
Ta ut plåten och efter en liten stund när längderna svalnat skär du i lagom stora bitar lite på snedden.
In med dem i ugnen igen 5 - 10 minuter för att de skall få lite färg. Vänd dem eventuellt efter halva tiden.
När de fått lagom färg - stäng av ugnen och låt luckan stå på glänt i cirka 20 minuter så att de torkar ordentligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar