onsdag 15 juni 2011

Mustig limpa

Det här är en mustig limpa med många godsaker i. Den håller sig saftig och god länge och passar utmärkt till matjessillen eller till ett härligt smörrebröd. Det behövs ingen knådning utan den är bara att röra ihop och grädda.

Ingredienser:
5 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
1 dl grovt rågmjöl
1/2 tsk salt
1/2 dl solrosfrö
1/2 dl linfrö
1/2 dl torkade aprikoser
1/2 dl russin
1/2 dl hasselnötter
1/2 l filmjölk
1 tsk bikarbonat
1 dl mörk sirap

Gör så här:
Blanda alla de torra ingredienserna inklusive frön och nötter.
Blanda filmjölk, bikarbonat och sirap noga.
Tillsätt filmjölksblandningen och rör om till en kladdig smet.
Smörj en 1 1/2 liters avlångs bakform eller klä formen med bakplåtspapper och häll i smeten.
Grädda i 175 grader i 1 1/2 timma. Om den börjar ta färg, täck med folie.
Låt brödet vila invirad i en handduk cirka 5 timmar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar