Efter att ha läst massa litteratur nu om hur man skall knåda, jäsa, baka ut vet jag inte riktigt hur det här brödet blir så bra som det blir eftersom glutennätverket bildas vid knådning och det här knådas inte all, men jag får återkomma i ämnet.
Kalljäst baguette
6-7 dl vetemjöl special
1-1/2 tsk salt
Rör ihop ingredienserna så att allt blandar sig.
Vätskan skall vara kall och degen skall inte knådas.
Täck över degen och låt stå i 8-10 timmar
Häll ut lite mjöl på bakbordet och skrapa ur degen
Vik ihop till ett paket
Lägg helst baguetten på en baguettplåt
Ställ in en plåt längst ner i ugnen så att den hinner bli riktigt varm
Ställ in baguetten i ugnen. Lägg in ca 10 isbitar på den varma plåten för att fixa lite ånga.
Grädda i 275 grader, cirka 30-35 minuter
Du kan också titta på filmen från Youtube som hur man bakar No-Knead bread.
Lycka till och tänk på att det snart är fredag
Detta var ett bra inlägg
SvaraRadera